Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса ще заведе дело срещу Международната

...
Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса ще заведе дело срещу Международната
Коментари Харесай

Фелипе Маса иска да спечели титлата от 2008 година в съда

Бившият водач на Ферари Фелипе Маса ще заведе дело срещу Международната автомобилна федерация (FIA) в съда. Той желае да му бъде присъдена купата при водачите за 2008 година. Тогава Люис Хамилтън му отмъкна короната с точка повече. Маса изля душата си пред " Motorsport.com ".

Повод за реакцията му са признанията на Бърни Екълстоун, че Маса съзнателно е бил оцетен за сметка на британеца.  92-годишният някогашен началник на Формула 1 разкри пред списание F1-insider за случилото в последното съревнование в Сингапур. Състезанието бе извоювано от Фернандо Алонсо, откакто съотборникът му Нелсън Пикет-младши вкара кола за сигурност на пистата. 

Маса, който водеше до 15-ата обиколка, приключи 13-и. Хамилтън пък съумя да се подреди трети. Нелсън разгласи, че му е било подредено от бокса да провокира злополука, а Екълстоун разкри, че е бил осведомен с това. Двамата с Макс Мозли, който се самоуби, са решили да не анулират резултатите. " Искахме за запазим Формула 1 от огромен скандал. Дори убедих Нелсън-старши да мълчи. По остарелият устав класирането не можеше да се трансформира, откакто са раздадени премиите. Титлата отиде при Хамилтън, само че без точките от Сингапур щеше да е при Маса, който изцяло я заслужаваше ", разгласи Бърни. 

" Не желая пари, а правдивост! ", отсече Маса. " Още тогава желаех да потърсим правата си, само че юристите на Ферари ме стопираха. Сега обаче намерено се признава, че съм бил ощетен! Какво като е минало толкоз доста време? Как съумяха да вземат всичките трофеи на Ланс Армстронг! Какво е разликата сред него и Хамилтън? ", ядоса се бразилецът. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР